BIRYANI S CIZRNOU

Výjimečná dobrota, doporučuji!

Nejprve uvaříme 180 g rýže tak, jak jsme zvyklí a prozatím ji dáme stranou.
V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce sezamového oleje, nasypeme do něj lžíci černého hořčičného semínka, lžičku římského kmínu a 4 oloupané stroužky česneku vcelku. Pražíme několik minut, dokud není česnek dozlatova opečený a semínka nezačnou praskat. Česnek můžeme vyjmout nebo ho tam nechat jako překvapení :)
Vmícháme 250 g na špalíčky nakrájené mrkve, 50 g sušených brusinek, 100 g kešu oříšků a 180 g předem uvařené cizrny (vařím si vždy více luštěnin naráz a ty pak rozdělím do mrazáku do krabiček, vždy tak mám po ruce malé množství a nemusím na to myslet nebo kupovat konzervy). Osolíme, okořeníme 2 lžičkami kurkumy, lžičkou garam masaly a chilli dle chuti. Zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme zvolna na nízkou teplotu, dokud není mrkev měkká, ale nikoliv rozbředlá, měla by být tak akorát na skus. Nepodléváme. 
Jakmile je všechno tak, jak to chceme mít, vmícháme uvařenou rýži a 200 ml rostlinné smetany. Prohřejeme a dochutíme umeoctem.


Žádné komentáře:

Okomentovat