Koláč vyvážené a jemné chuti :)
V
míse promícháme 80 g jemně mleté rapadury (nebo moučkového
cukru), 270 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku,
špetku soli, kůru z poloviny citronu a špetku mletého zázvoru. V
jiné nádobě promícháme jedno balení najemno nastrouhaného
přírodního tofu (200 g), 80 ml oleje a 130 ml rostlinného mléka
(použila jsem mandlové). Vlijeme k mouce a krátce, leč důkladně
promícháme. Vymastíme menší pekáček (cca 25 x 40 cm) a těsto
do něho rozprostřeme. Poklademe ho 400 g na kostičky nakrájených
meruněk (teď v zimě mražených), a pečeme při 180 stupních asi
půl hodinky.
Rozehřejeme 120 g hořké bezmléčné čokolády
a rozmixujeme ji dohladka se 400 g rostlinné zakysané smetany
(prodává např. Lidl) a jedním zralým banánem. Rozetřeme na
vychladlý koláč a necháme vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat