MERUŇKOVÝ KOLÁČ S BANÁNOVO-ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

 

Koláč vyvážené a jemné chuti :)

V míse promícháme 80 g jemně mleté rapadury (nebo moučkového cukru), 270 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, špetku soli, kůru z poloviny citronu a špetku mletého zázvoru. V jiné nádobě promícháme jedno balení najemno nastrouhaného přírodního tofu (200 g), 80 ml oleje a 130 ml rostlinného mléka (použila jsem mandlové). Vlijeme k mouce a krátce, leč důkladně promícháme. Vymastíme menší pekáček (cca 25 x 40 cm) a těsto do něho rozprostřeme. Poklademe ho 400 g na kostičky nakrájených meruněk (teď v zimě mražených), a pečeme při 180 stupních asi půl hodinky.
Rozehřejeme 120 g hořké bezmléčné čokolády a rozmixujeme ji dohladka se 400 g rostlinné zakysané smetany (prodává např. Lidl) a jedním zralým banánem. Rozetřeme na vychladlý koláč a necháme vychladit.



Žádné komentáře:

Okomentovat