KARÍ S DÝNÍ

Recept je z knihy Zkvašeno, maličko poupravený. Dobré to bylo!

200 g dýně a 200 g brambor nakrájíme a uvaříme doměkka, dýně se vaří jen krátce. Scedíme, ale vývar uchováme.
Na dvou lžících oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme pěkný kousek čerstvého zázvoru nakrájeného na sirky a 2 stroužky česneku, rovněž nakrájeného na nudličky. Chvíli společně opékáme spolu se lžičkou kari, půl lžičkou kurkumy, lžičkou garam masaly a solí. Vmícháme uvařenou zeleninu, 2 lžíce misa (použila jsem silné tmavé miso, proto je omáčka tak hnědá, pokud máte raději jemnější chuť, použijte světlé miso), balíček bílého tofu nakrájeného na kostičky, trochou vývaru ze zeleniny a 150 g kokosové smetany. Podle
potřeby nakonec dochutíme umeoctem.
Podáváme s rýží a červenou čočkou, které jsme dusili společně.



Žádné komentáře:

Okomentovat