Recept je z knihy Zkvašeno, maličko poupravený. Dobré to bylo!
200 g dýně a 200 g brambor nakrájíme a
uvaříme doměkka, dýně se vaří jen krátce. Scedíme, ale vývar
uchováme.
Na dvou lžících oleje osmahneme na půlkolečka
nakrájenou cibuli, přidáme pěkný kousek čerstvého zázvoru
nakrájeného na sirky a 2 stroužky česneku, rovněž nakrájeného
na nudličky. Chvíli společně opékáme spolu se lžičkou kari,
půl lžičkou kurkumy, lžičkou garam masaly a solí. Vmícháme
uvařenou zeleninu, 2 lžíce misa (použila jsem silné tmavé miso,
proto je omáčka tak hnědá, pokud máte raději jemnější chuť,
použijte světlé miso), balíček bílého tofu nakrájeného na
kostičky, trochou vývaru ze zeleniny a 150 g kokosové smetany.
Podle potřeby
nakonec dochutíme umeoctem.
Podáváme s rýží a červenou
čočkou, které jsme dusili společně.
Žádné komentáře:
Okomentovat