PEČENÁ ŘEPA S MRKVÍ A CIZRNOU

Mám tu obrovskou výhodu způsobenou patrně polibkem Bohyně zdravého jídla ihned po mém narození, že mi chutnají, ale doopravdy chutnají zdravé věci a ty přeslazené, tučné, smažené ve spoustě oleje nebo superzpracované, ráda nemám, a sním je jen s velkým sebezapřením. Kdybyste mi dali na výběr mezi koblihou a pečenou řepou s mrkví a cizrnou, je úplně jasný, co si vyberu, a to zcela dobrovolně :)

Jirka bohužel tento polibek při narození nedostal, takže si občas ohledně chutí nerozumíme. Ale teď je pryč za prací a tak si mohu „vyvářet“ 😀

Řepu a mrkev oloupu a nakrájím, cizrnu předem uvařím (mám v mrazáku malé krabičky vařených luštěnin, což se dost hodí), promíchám, osolím, okořením sušeným česnekem a pepřem a omastím trochou olivového oleje. A společně to upeču, dokud není zelenina měkká. Po upečení dochutím citronem.

Měla jsem ještě kousíček zbylého „rýsu“ jménem Čeněk, tak jsem si ho na tu baštu nastrouhala :)

A jak jste na tom vy? Máte problém odepřít si nezdravé jídlo? A jak vám chutná to zdravé?



Žádné komentáře:

Okomentovat