Výtečná variace na dýni po indicku, doporučuji!
3 porce
Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme v hluboké pánvi po dobu dvou minut lžíci černého hořčičného semínka, poté přidáme pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku a kousek zázvoru spolu se špetkou soli.
Vmícháme půl lžičky
kurkumy, 1 lžíci garam masaly, půl lžičky pepře, lžičku kari
listů, lžíci kari pasty a dvě lžíce rajského protlaku.
Podlijeme lžící vody a dusíme 2 minuty.
Do pánve přidáme
230 g na kostičky nakrájené dýně, 250 ml kokosového mléka, sůl
a 40 g propláchnuté červené čočky. Promícháme a dusíme 35
minut pod pokličkou.
Vmícháme 100 g listového špenátu a
necháme ho zavadnout.
Podáváme s bramborovými plackami (700
g vařených brambor najemno nastrouhat. vmíchat sůl a 100 g rýžové
mouky, opékat nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran).
Žádné komentáře:
Okomentovat