DÝŇOVÉ KARI S PLACKAMI

Výtečná variace na dýni po indicku, doporučuji!

3 porce

Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme v hluboké pánvi po dobu dvou minut lžíci černého hořčičného semínka, poté přidáme pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku a kousek zázvoru spolu se špetkou soli.
Vmícháme půl lžičky kurkumy, 1 lžíci garam masaly, půl lžičky pepře, lžičku kari listů, lžíci kari pasty a dvě lžíce rajského protlaku. Podlijeme lžící vody a dusíme 2 minuty.
Do pánve přidáme 230 g na kostičky nakrájené dýně, 250 ml kokosového mléka, sůl a 40 g propláchnuté červené čočky. Promícháme a dusíme 35 minut pod pokličkou.
Vmícháme 100 g listového špenátu a necháme ho zavadnout.
Podáváme s bramborovými plackami (700 g vařených brambor najemno nastrouhat. vmíchat sůl a 100 g rýžové mouky, opékat nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran).



Žádné komentáře:

Okomentovat