Vůbec se toho nebojte, je to opravdu moc dobré! Tohle množství je pro dva.
Večer předem namočíme 100 g čočky (použila jsem
zelenou, ale vhodná je i obyčejná hnědá) a druhý den ji v čisté
vodě spolu s bobkovým listem uvaříme doměkka. Scedíme, necháme
okapat a rozmixujeme spolu se dvěma vajíčky, jednou menší
cibulí, solí a pepřem. Dáme do malé vymaštěné formy (prům.
16 cm) a pečeme při 180 stupních asi 40 – 45 minut dozlatova.
Podáváme s houbovou omáčkou: 2 hrsti sušených hřibů
(asi 10 g) zalijeme vodou a necháme hodinu až dvě máčet. Na
lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli s kmínem, přidáme
lžičku hladké mouky (bezlepkáři mohou použít mouku kukuřičnou)
a ještě chvíli společně opékáme. Vmícháme houby i s vodou,
ve které se máčely, osolíme, okořeníme mletou paprikou a vaříme
15 minut. Zjemníme rostlinnou
smetanou podle potřeby (cca 50 – 100 ml) a ochutíme lahůdkovým
droždím, případně dosolíme.
Vhodnou přílohou je zelný
salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat