ČERVENÁ ČOČKA SE ZELENINOU A TOFU

Moc dobré jídlo z jednoho hrnce. 3 porce

V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vmícháme cibuli pokrájenou na půlkolečka, jednu tlustostěnnou červenou papriku nakrájenou na malé kostičky a 200 g oloupaných a nakrájených rajčat. Osolíme, okořeníme bazalkou a oreganem a společně 5 minut zprudka opékáme. Zalijeme 300 ml dobrého zeleninového vývaru, přidáme 120 g propláchnuté červené čočky, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Ve 150 ml ovesného mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky a nalijeme ho k čočce do pánve. Zamícháme a ještě pět minut podusíme.
Na pánvi vytřené olejem osmahneme dozlatova plátky uzeného tofu a podáváme je k čočce.



Žádné komentáře:

Okomentovat