Lehoučký, zdravý a dobrý. Použít můžete samozřejmě jakoukoliv jinou kyselejší marmeládu či džem, nebo v létě čerstvé ovoce rozmačkané vidličkou, například to kiwi, jahody, borůvky či ostružiny.
Nejprve upečeme korpus: V míse promícháme 100 g
celozrnné špaldové mouky, 150 g pohankové mouky, 50 g jemně
mleté rapadury (nebo moučkového cukru), 2 lžičky kypřicího
prášku a ½ lžičky jedlé sody.
Do mixéru nasypeme 100 g
strouhaného kokosu, zalijeme 300 ml vroucí vody a důkladně
rozmixujeme. Vylijeme do nádoby s cedníkem a plátnem, a po
vychladnutí důkladně vymačkáme. Dostaneme báječnou kokosovou
smetanu, kterou přilijeme k mouce, přidáme ještě 3 lžíce oleje
a umícháme krátce, ale důkladně hladké těsto.
Vymastíme
koláčovou formu a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v troubě
vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
V
rendlíku krátce svaříme 150 ml vody s jedním sáčkem přípravku
„Vega Gel“ – je to prášek na bázi agaru a vmícháme do 350
g řidší a kyselejší zavařeniny. Výtečně se k tomu hodí
klevely, což je rozvařené ovoce řidší konzistence bez přídavku
cukru. Pokud je to pro nás kyselé příliš, můžeme přisladit
třeba agávovým sirupem. Husté marmelády naředíme
vodou.
Ovocnou směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat