Balení přírodního tofu nakrájíme na špalíky a naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády z 1 najemno nakrájené cibule, 2 nasekaných stroužků česneku, polévkové lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 3 lžic sezamového oleje, 3 lžic tamari, lžíce sypkého zeleninového bujónu a lžičky drceného kmínu.
Rozehřejeme
pánev wok a tofu i s marinádou na ní několik minut opékáme.
Přidáme 100 g na kostičky nakrájeného bílého zelí, 2 lžíce
rajského protlaku, 1 nakrájenou kapii, 50 g nesolených arašídů
a ještě několik minut opékáme. Dle chuti dosolíme. Na talíři
sypeme naťovou cibulkou.
V 300 ml vody rozšleháme lžíci
hladké mouky a vlijeme do pánve. Dusíme za občasného promíchání
15 minut. Podáváme s rýží, rýžovými nudlemi nebo dýňovými
noky:
Rozmixujeme 280 g dýňového pyré (dýně hokaido
vařená v páře asi 30 minut) se lžící Hrašky rozmíchané
ve 3 lžících vody a
rovnou lžičkou soli. Zapracujeme 100 g celozrnné špaldové mouky
a 50 g pohankové mouky. Těsto protlačujeme sítem na halušky do
vroucí osolené vody a vaříme 3 - 5 minut. Scedíme a krátce
propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
Žádné komentáře:
Okomentovat