800 g zahradního ovoce (měla jsem zamražené nakrájené meruňky a všechny tři barvy rybízu, ale můžete použít jakékoliv kyselejší ovoce) promícháme se lžící rapadury (nebo cukru) a lžičkou skořice. Ovoce nasypeme do menšího vymaštěného pekáčku a pečeme při 200 stupních asi 12 – 15 minut.
180
ml sójového mléka promícháme se lžíci citronové šťávy a
necháme srazit.
V míse promícháme 50 g jemně mleté
rapadury (či moučkového cukru), 120 g celozrnné špaldové mouky,
lžičku kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. Vlijeme
sójové mléko, promícháme a nalijeme na předpečené ovoce.
V
prstech rozdrobíme 30 g rostlinného másla a 50 g jemně mleté
rapadury. Rozdrobíme na těsto a vrátíme na 15 – 20 minut do
trouby.
Podáváme horké či studené, ideálně zdobené
rostlinnou kysanou smetanou nebo zmrzlinou.
Žádné komentáře:
Okomentovat