Trochu jsem neodhadla velikost pekáčku 😀
Šneky jsou ale bez přehánění obrovitánská dobrota!
Na několik hodin, klidně přes noc, namočíme 150 g datlí bez pecek do 100 ml vody a 50 ml rumu. Poté je rozmixujeme (i s tekutinou) se dvěma lžícemi karobu a 100 g povidel. Prozatím dáme stranou.
Rozmixujeme jeden velký banán v 300 ml horké vody, přidáme lžíci cukru a kostku čerstvého droždí a ještě pomixujeme. Do mísy dáme 750 g polohrubé mouky, vlijeme rozmixovaný banán a 60 g rozehřátého margarínu a zpracujeme vláčné, pružné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Těsto i náplň rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta vyválíme dvě placky, potřeme je náplní, smotáme a rozkrájíme na šneky, které rovnáme do řádně vymaštěného pekáčku (asi 25/40 cm), ten na fotce je menší. Necháme kynout v pekáčku, dokud se nám nerozehřeje trouba na 180 stupňů, poté je pečeme 20 – 3 minut dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat