ŠPENÁTOVÝ NÁKYP S CELEREM A TOFU

 

Na lžíci oleje osmahneme v hluboké pánvi nakrájenou cibuli, přidáme 100 g najemno nastrouhaného celeru a chvíli společně opékáme. Vmícháme kostku (42 g) čerstvého droždí a restujeme, dokud se droždí zcela nerozpustí. Přidáme 450 g pokrájeného špenátu (lze i zmražený), lžíci zeleninového bujónu, stroužek prolisovaného česneku a osolíme. Zalijeme 200 ml vody a dusíme 5 minut. Postupně přidáme 4 lžíce dětské krupičky a ještě 5 minut dusíme. Odstavíme, vmícháme jedno balení najemno nastrouhaného uzeného tofu a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Podáváme se šťouchanými brambory a čerstvou zeleninou či salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat