BRAMBOROVÝ GULÁŠ

2 – 3 porce

Opravdu výborný veganský guláš, doporučuji. Připravovala jsem ho v Remosce, ale lze pochopitelně dusit na sporáku jako běžný guláš.
Pokrájenou cibuli a dvě lžíce oleje dáme do Remosky a necháme 10 minut péct. Občas promícháme. Na kostičky nakrájíme 1 kapii, 1 větší rajče, 220 g sójového salámu a 250 g brambor. Přidáme do Remosky, osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, kořením na guláš, bazalkou, kmínem a sušeným česnekem. Přidáme též lžíci paprikového protlaku, lžíci rajského protlaku a lžíci zeleninového bujónu v prášku – pokud je se solí, sůl zvlášť už nedáváme. Dobře zamícháme a pečeme bez podlévání 10 minut. Zalijeme 400 ml vody a pečeme 15 minut. Najemno nastrouháme oloupanou syrovou bramboru a vmícháme ji do guláše spolu s majoránkou a dvěma lžícemi lahůdkového droždí. Pečeme 8 minut, vypneme zdroj tepla a vmícháme několik lžic rostlinné smetany. Podle chuti můžeme dosolit.
Pokud místo tofu salámu (obsahuje pšeničnou bílkovinu) použijete tofu, bude guláš bezlepkový. 




Žádné komentáře:

Okomentovat