CIZRNOVÉ RAGÚ

Recept je podle časopisu Dobroty od Country Life.
Večer namočíme 200 g cizrny a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka, trvá to cca 50 minut.
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku a kousek strouhaného zázvorového kořene. Přidáme lžíci mleté papriky, 300 g bílého zelí nakrájeného na nudličky, 300 g rajčat a uvařenou cizrnu. Vmícháme dvě lžíce jablečného octa, opepříme a půl hodiny dusíme pod pokličkou, pokud to není nutné, nepodléváme. V misce rozmícháme 3 lžíce arašídového másla se třemi lžícemi Tamari omáčky, přidáme do ragú a necháme přejít varem. Vmícháme 100 ml sojové (nebo jiné rostlinné) smetany a prohřejeme. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat