DÝŇOVÁ POLÉVKA S OŘECHY

Vlašské ořechy dodávají polévce plnou, téměř masovou chuť. Jako polévkový základ používal drcené vlašské ořechy už Zarathustra, ale to je pouze legenda 
V hmoždíři podrtíme nebo umeleme 100 g vlašských ořechů a v hrnci je nasucho pražíme, dokud nezačnou vonět. Přidáme dvě lžíce oleje a pokrájenou cibuli. Po pěti minutách vmícháme 1 kg na kostky nakrájené dýně, okořeníme lžičkou koření Ras el Hanout a lžičkou kurkumy, osolíme, zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Rozmixujeme ponorným mixérem, sypeme petrželkou.


3 komentáře:

  1. Tak tuhle polívku vyzkouším na podzim, to si Amík pochutná, pořád chce něco dýňovýho tak si počkám až budou všude...díky za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, a když nemám koření Ras el Hanout, co místo toho? Vůbec neznám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkuste ho namíchat doma: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ras_el-Hanout

      Vymazat