Vlašské ořechy dodávají polévce plnou, téměř masovou chuť. Jako polévkový základ používal drcené vlašské ořechy už Zarathustra, ale to je pouze legenda :)
V hmoždíři podrtíme nebo umeleme 100 g vlašských ořechů a v hrnci je nasucho pražíme, dokud nezačnou vonět. Přidáme dvě lžíce oleje a pokrájenou cibuli. Po pěti minutách vmícháme 1 kg na kostky nakrájené dýně, okořeníme lžičkou koření Ras el Hanout a lžičkou kurkumy, osolíme, zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Rozmixujeme ponorným mixérem, sypeme petrželkou.
Tak tuhle polívku vyzkouším na podzim, to si Amík pochutná, pořád chce něco dýňovýho tak si počkám až budou všude...díky za recept!
OdpovědětVymazatDobrý den, a když nemám koření Ras el Hanout, co místo toho? Vůbec neznám :(
OdpovědětVymazatzkuste ho namíchat doma: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ras_el-Hanout
Vymazat