ZELENINOVÁ SMĚS NA SMETANĚ

Kouzlo tohoto jídla spočívá především v naprosté čerstvosti surovin a v jednoduché přípravě. Vše, co vidíte na fotce, jsem dopoledne přinesla ze zahrady, včetně žampionů. Tím byla splněna první podmínka. A příprava už jednodušší být nemůže. 
Na dvou lžících oleje nechme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené žampiony a pět minut opékáme. Mrkev a fazolky očistíme, nakrájíme a přidáme je do pánve. Osolíme, okořeníme dobromyslí, podlijeme trochou vody a dusíme deset minut. Nakonec vmícháme cukrový a dřeňový hrášek a novozélandský špenát. Skladba zeleniny je čistě na vás, jen doporučuji použít výhradně čerstvě sklizenou, křehkou zeleninu. Při dodržení této podmínky si zaručeně pochutnáte. Po pěti minutách dušení vmícháme trochu sojové smetany na zjemnění, prohřejeme, odstavíme a ochutíme lžící citrónové šťávy. Podáváme s novými vařenými brambory a syrovou zeleninou jako oblohou.


2 komentáře:

  1. A když nemáte zeleninu, dejte tam třeba ořechy! Čerstvostí nezakryjete, že je to prostě glajda bez hlavy a paty.

    OdpovědětVymazat