Tohle jídlo je opravdu hodně ostré!
Kilo brambor očistíme a nakrájíme na centimetrové kostičky, které vaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce rýžového oleje a osmahneme na něm velkou pokrájenou cibuli a kousek nastrouhaného zázvoru. V hmoždíři roztlučeme lžičku římského kmínu, lžičku kardamomu, lžičku koriandru a lžičku kari lístků. Ke koření vmícháme půl lžičky garam masaly a všechno koření přidáme do pánve spolu se dvěma lžícemi ostré indické pasty massala (novinka u Country Life). Jakmile začne koření vonět, přidáme na kousky pokrájenou čerstvou chilli papričku, vsypeme vařené brambory a 250 g vařené cizrny (rychlejší je použít plechovku). Osolíme, zalijeme 200 ml sojové smetany a pět minut podusíme. Ochutíme lžící citrónové šťávy. Podáváme s indickými plackami, rýží nebo jen tak samotné se salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat