MEXICKÉ FAZOLE

Večer předem namočíme 300 g velkých strakatých fazolí, druhý den vodu vyměníme a s kouskem mořské řasy a dvěma bobkovými listy vaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat (vodu z fazolí nevyléváme).
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule, přidáme nadrcenou chilli papričku, 2 prolisované stroužky česneku a lžičku drceného římského kmínu. Chvíli společně mícháme, dokud nezačne směs intenzivně vonět, pozor ať nespálíme česnek, byl by hořký. Přidáme měkké fazole, šťouchadlem na brambory rozmačkáme, podlijeme trochou vody z fazolí, abychom dostali kaši, osolíme bylinkovou solí, nejlépe vlastní výroby a okyselíme dvěma lžícemi jablečného octa. Podáváme se salátem.
V tomto receptu byly použity fazole od Tří sester.



Žádné komentáře:

Okomentovat