Kilo brambor a jeden květák očistíme, nakrájíme a vložíme do pekáčku vymaštěného olivovým olejem. Promícháme se solí, dvěma utřenými stroužky česneku a sušeným rozmarýnem. Pečeme za občasného promíchání hodinu až hodinu a čtvrt při 200 stupních. Pokud brambory i květák předem krátce (5 – 10 minut) povaříme, budou pečené dříve.
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci rýžové (nebo pšeničné) hladké mouky, zalijeme 250 ml sojové (nebo jiné rostlinné) smetany, osolíme a vaříme za stálého míchání pět minut. Vložíme 200 g čerstvě vyloupaného (nebo mraženého) hrášku a vaříme ještě tři minuty. Odstavíme a okyselíme dvěma lžícemi citrónové šťávy.
Neverila jsem, ale je to tak neskutecne dobre, ze radim mezi stalice naseho jidelnicku. Dekuji.
OdpovědětVymazatVýborné 😃
OdpovědětVymazat