Uvaříme doměkka 200 g černé čočky beluga (lze použít i zelenou čočku nebo běžnou hnědou čočku, kterou ale musíme předem namočit). Uvařenou čočku slijeme a necháme okapat a vychladnout.
Velkou červenou řepu upečeme nebo uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Promícháme s čočkou, přidáme 250 g přírodního tofu rozdrobeného se solí a šťávou z půlky citrónu, asi 15 lístků bazalky nakrájených na proužky, lžíci hrubozrnné hořčice, 2 lžíce panenského olivového oleje, sůl a balzamikový ocet podle chuti.
Absolutně nejlepší čočkový salát, který jsem kdy jedla. Přidala jsem ještě na jemno nekrájenou červenou cibuli a místo olivového oleje použila dýňový. Úžasný!!
OdpovědětVymazatvynikající! nedával jsem tofu a přidal trochu česneku a salát je také luxusní
OdpovědětVymazatLuxusní. Přidala jsem jarní cibulku a místo tofu dala balkánský sýr. Vyzkoušeno i z červené čočky. Obě varianty super!
OdpovědětVymazat