MALINOVÝ DORT

Promícháme 200 g ovesné mouky, 70 g polohrubé pšeničné mouky, špetku soli, 30 g bramborového škrobu, 70 g třtinového cukru, 2 lžičky kypřicího prášku, půl lžičky jedlé sody, 180 ml rostlinného mléka (ovesného, sojového, mandlového...) a 50 ml slunečnicového oleje. Vzniklé těsto rozetřeme do vymaštěné a vysypané velké dortové formy (25 cm) a pečeme při 170 stupních 30 – 35 minut.
2 tyčinky agaru namočíme na půl hodiny do 500 ml rostlinného mléka (ovesného, sojového, mandlového...) a poté povaříme, dokud se agar zcela nerozpustí.
1 kg malin rozmixujeme nebo propasírujeme (pokud nám vadí zrníčka). Několik malin si dáme stranou na ozdobu. Rozmixované maliny promícháme se 70 g cukru, 30 g chia semínek a uvařeným a částečně prochladlým agarem. Nalijeme na upečený, studený korpus, po chvíli ozdobíme malinami a dáme ztuhnout do chladničky.



2 komentáře:

  1. Super. Moc dobry. At od Vas udelam jakykoliv recept, vzdy je to vyborne. Moc diky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat