V jedné míse promícháme 250 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, 60 g nepraženého kakaa, 100 g Rapadury (nebo cukru), ½ lžičky jedlé sody, 2 lžičky kypřicího prášku, lžičku mleté vanilky a 100 g nalámané bezmléčné čokolády.
V jiné nádobě rozmícháme 180 ml studené vody, 80 ml slunečnicového oleje, jeden rozmačkaný banán a 1 lžíci jablečného octa. Vlijeme do mísy k mouce. Zamícháme a rozetřeme do vymaštěné dortové formy (20 cm). Pečeme při 170 stupních půl hodiny, stav kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout, ozdobíme čokoládovou polevou a mandlovými lupínky.
Moc dobry. Uz pecu podruhe behem chvilky ;-) Dekuji.
OdpovědětVymazatVýborný, pekla jsem už dvakrát. Je vláčný, hutný a chutná jako banánek v čokoládě. Moc děkuji za recept!
OdpovědětVymazat