TĚSTOVINOVÝ SALÁT S CUKETOU A FENYKLEM

Inspirace receptem v knize Vaření pro vegany od Nicole Justové, recepty v knize je ale nutno skoro vždy upravit, autorka často uvádí nesmyslná množství přísad.
Jednu střední nebo dvě malé cukety nakrájíme na kostičky, stejně jako červenou a zelenou papriku a jeden fenykl. Zeleninu dáme do pekáčku, pokapeme třemi lžícemi olivového oleje, osolíme a dobře promícháme. Navrch položíme asi 4 bobkové listy a pečeme 20 minut při 200 stupních. Ve velké míse rozšleháme metličkou šťávu ze dvou limetek, tři lžíce panenského olivového oleje, dvě lžíce agávového sirupu, sůl, pepř a dva utřené stroužky česneku. Do mísy vložíme horkou pečenou zeleninu a promícháme.
Uvaříme 400 g semolinových těstovin (100 ml vody po scezení uchováme) a vmícháme je k zelenině. Do mixéru vložíme 50 g sušených rajčat, předem namočených a změklých, 3 lžíce konopného semínka, 50 ml panenského olivového oleje a 100 ml vody z těstovin. Rozmixujeme dohladka a promícháme se salátem. Nakonec vmícháme svazek bazalky.




Žádné komentáře:

Okomentovat