JAHODOVÁ ZAVAŘENINA

Kilo jahod rozmixujeme, dáme do hrnce, vložíme tři snítky máty peprné a dvě tyčinky agaru (8 g) a necháme hodinu naložené. Další kilo jahod promícháme s 1 kg třtinového cukru, 10 g kyseliny citrónové a 5 lžícemi chia semínek a necháme také hodinu odpočinout. Jahodovou kaši s agarem a mátou přivedeme k varu a vaříme, dokud se agar zcela nerozpustí. Vyjmeme mátu a vsypeme jahody s cukrem. Necháme projít varem a plníme do vyvařených skleniček. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


5 komentářů:

  1. Dobrý den, mám doma jen agar v prášku, bude taky fungovat? :-) děkuji za radu, Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, výborný recept, dala jsem 200g třtinové šťávy, citronovou šťávu a sypký agar a zavařenina má správnou konzistenci a skvělou chuť.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, kyselina citronová je z důvodu konzervace? Mám zavařeninu raději zavařit?simona

    OdpovědětVymazat