ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Spojení švestek a arašídového másla se postará o nevšední chuť.
V míse promícháme 70 g celozrnné žitné mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 50 g pohankové mouky, špetku soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 g sušené třtinové šťávy Rapadury (nebo cukru), 20 g sušeného rostlinného mléka, 50 ml slunečnicového oleje a 250 ml studené vody. Vzniklé těsto rozetřeme do vymaštěného pekáčku nebo koláčové formy, poklademe švestkami a posypeme drobenkou připravenou ze 40 g arašídového másla rozmíchaného se dvěma lžícemi slunečnicového oleje, 20 g Rapadury a 50 g špaldové mouky. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny, na dno trouby dáme rendlíček s vodou, aby se koláč propekl rovnoměrně.


3 komentáře:

  1. Naprosto luxusní záležitost! :-) Všechny Vaše recepty jsku skvělé, ale tohle je pro mne zatím top!

    OdpovědětVymazat
  2. Šlo by nějak nahradit sušené mléko? Nepoužívám ho, tak se mi nechce kupovat. Děkuji.

    OdpovědětVymazat