ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Spojení švestek a arašídového másla se postará o nevšední chuť.
V míse promícháme 70 g celozrnné žitné mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 50 g pohankové mouky, špetku soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 g sušené třtinové šťávy Rapadury (nebo cukru), 20 g sušeného rostlinného mléka, 50 ml slunečnicového oleje a 250 ml studené vody. Vzniklé těsto rozetřeme do vymaštěného pekáčku nebo koláčové formy, poklademe švestkami a posypeme drobenkou připravenou ze 40 g arašídového másla rozmíchaného se dvěma lžícemi slunečnicového oleje, 20 g Rapadury a 50 g špaldové mouky. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny, na dno trouby dáme rendlíček s vodou, aby se koláč propekl rovnoměrně.


5 komentářů:

  1. Naprosto luxusní záležitost! :-) Všechny Vaše recepty jsku skvělé, ale tohle je pro mne zatím top!

    OdpovědětSmazat
  2. Šlo by nějak nahradit sušené mléko? Nepoužívám ho, tak se mi nechce kupovat. Děkuji.

    OdpovědětSmazat
  3. Zdravim,Evičko,chci se zeptat,jestli můžu nahradit žitnou mouku nějakou jinou :-)???moc moc děkuji :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ano, můžete použít pšeničnou nebo navýšit ty dvě zbylé.

      Smazat