BRAMBOROVÉ BOCHNÍČKY

V míse dobře smícháme 100 g žitné mouky, 300 g celozrnné špaldové mouky, 400 g hladké bílé mouky, 1 sáček instantního droždí, lžičku a půl soli a drcený kmín. Zalijeme 380 ml vlažné vody, promícháme a zapracujeme 300 g strouhaných vařených brambor. V míse zakryjeme utěrkou a dáme na 45 minut do tepla vykynout. Vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě poloviny, vytvarujeme dva bochníčky, posypeme je kmínem a necháme je na pečicím papíře 15 minut odpočinout. Mezitím rozpálíme troubu i s plechem na 220 stupňů, na dno dáme hrneček s vodou a bochníčky i s papírem přesuneme na plech. Pečeme 30 – 35 minut dozlatova.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat