DORTÍK S BANÁNOVÝM KRÉMEM A RYBÍZEM

100 % vegan
Smícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, sáček vanilkového cukru, dvě lžíce kakaa, dvě lžíce slunečnicových semínek, dvě lžíce lněného semínka, dvě lžíce strouhaného kokosu, lžičku kypřicího prášku, 1 jablko nastrouhané nahrubo a 100 ml vlažné vody. Vzniklé těsto rozetřeme do menší vymaštěné dortové formy a pečeme na 180 stupňů 20 minut.
80 g slunečnicových semínek zalijeme 5 lžícemi vroucí vody a umixujeme dohladka. Přidáme jeden celý banán a dvě lžíce medu a mixujeme na hladký, nadýchaný krém, který rozetřeme na vychladlý korpus.
Krém posypeme červeným rybízem.
Do rendlíčku nalijeme 200 ml ovocné šťávy nebo šťávy z kompotu, smícháme s 200 ml vody, rozšleháme metličkou 6 lžic kukuřičného škrobu a vaříme na hustou, hladkou kaši. Odstavíme z ohně, vmícháme 2 lžičky slunečnicového oleje a rozetřeme na dortík. Musíme pracovat rychle, želé velmi záhy tuhne. Necháme v chladu vychladnout a krájíme.




více ZDE

2 komentáře: