VEGANSKÝ MERUŇKOVÝ DORT

V misce smícháme 70 g celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce hnědého třtinového cukru, půl lžičky kypřicího prášku, špetku soli, lžíci kakaa a půl hrníčku propláchnutých hrozinek. Přidáme 4 lžíce vlažné vody a 4 lžíce slunečnicového oleje a vymícháme hladké těsto, které mokrými prsty natlačíme do malé vymaštěné dortové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 – 18 minut.
400 ml sojového mléka přivedeme k varu, vsypeme do něho sáček vanilkového cukru, 80 g polohrubé kukuřičné mouky, špetku soli, 4 lžíce hnědého cukru, dobře prošleháme metličkou a vaříme 5 minut na hustou kaši. Nakonec přidáme lžíci oleje a odstavíme. 300 g měkkých meruněk nakrájíme na kousky a rozmixujeme je v horkém krému a ihned rozetřeme na upečený korpus. Krém ozdobíme půlkami meruněk a zalijeme želé: v 250 ml ovocné šťávy povaříme sáček čirého dortového želé podle návodu na obalu. Necháme ztuhnout v chladu.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat