SOJOVÉ KOSTKY PO KREOLSKU

2 balení sojových kostek uvaříme v zeleninovém vývaru, slijeme je a vývar uchováme. V míse smícháme lžíci bílého vinného octa, lžíci limetkové šťávy, lžíci worcesteru, lžičku tymiánu, sůl, čerstvě mletý pepř, jednu pokrájenou jarní cibulku a dva utřené stroužky česneku. Sojové kostky naložíme do marinády, nejlépe přes noc, ale stačí i pár hodin. V hluboké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a marinované kostky na něm osmahneme.

Je skvělý, když při tom všem musíme překračovat osmdesátikilovýho psa, kterej se chladí na dlaždičkách.  

Přidáme hrnek zeleninového vývaru, jedno velké nakrájené rajče (nebo půl konzervy krájených rajčat), čtvrtinu hlávky mladého zelí, 3 řapíky celeru a 15 minut dusíme. Podáváme s čerstvým domácím chlebem a vařenými vejci.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat