Rychlý a skvělý recept.
Uvaříme hlávku květáku doměkka, slijeme a necháme okapat. Vrátíme do hrnce, přidáme tři lžíce Tamari nebo Shoyu, dvě lžíce oleje, 250 ml rostlinné smetany (použila jsem sojovou, ale výtečná bude i mandlová nebo ovesná), tři utřené stroužky česneku a koření: kurkumu, mletou papriku, drcené chilli papričky, garam masalu, rozemnuté kari listy a drcený koriandr. Rozmixujeme ponorným mixérem a prohřejeme. Podáváme s plackami čápátí pečenými nasucho na plotně (mouka, voda).
Květák mám, jdu na to. Mňam už se těším.
OdpovědětVymazatDobry den Evi, pokud nemame plotnu, ale elektrickou desku, jak muzeme capati upect (bez tuku)? A jaky je pomer vody, mouky? Dekujeme!
OdpovědětVymazatZkuste rozpálit nepřilnavou pánev, ale sama jsem to nikdy nezkoušela. Poměr vody a mouky je "přiměřeně", aby vzniklo těsto, které se dobře zpracovává.
Vymazat