Na dvou lžících oleje osmahneme v hrnci pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu: 700 g topinamburů, 200 g mrkve a 100 g červené řepy. Osolíme, zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme doměkka asi půl hodiny. Ochutíme dvěma lžícemi lahůdkového droždí a rozmixujeme. Podáváme s knedlíčky: 200 g uvařených brambor (asi dvě brambory)prolisujeme a zpracujeme se solí a 100 g ječné mouky. Tvoříme drobné knedlíčky, které vaříme zvlášť ve slané vodě osm až deset minut od doby, co vyplavou nad hladinu. Na talíři zdobíme rostlinnou smetanou, já jsem použila rýžovou.
Topinambury naprosto zbožňuji. Dříve jsem je používala pouze jako přílohu k masům, dnes už ale vím, že to pravé ořechové je kombinace čokolády a těchto plodin. Je to opravdu vynikající na mlsání třeba u televize. Vynikající čokoládové topinambury mají na diatop.cz
OdpovědětVymazat