Úplně nejvíc nejlepší koláče, aspoň pro mě Emotikona smile
V míse promícháme 400 g hladké mouky, 50 g nemletého máku, lžičku cukru a špetku soli. 20 g Hrašky rozmícháme dohladka v 300 ml rostlinného mléka (já použila sojové) a přilijeme do mísy k mouce. Zpracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 4 stejné díly a vyválíme z nich tenké koláče se zvýšeným okrajem. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme nádivkou: Umeleme 180 g máku a krátce jej povaříme s 250 ml rostlinné smetany (použila jsem sojovou). Odstavíme a osladíme 3 – 4 lžícemi povidel. Já měla jsem výtečnou švestkovou čokoládu, ale stejně dobře poslouží povidla nebo zavařenina. Povrch ozdobíme ořechy, vlašské jsou nejlepší, ale ty nemám. Pečeme při 200 stupních asi 15 – 25 minut.
Mňam! Vypadají skvěle :))
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Hrašku nepoužívam, čím ju nahradiť? A tiež ma zaujíma, či používate bielu múku. Ja pečiem len so špaldovej, príp. iné alternatívy.
OdpovědětVymazatHraška nahrazuje vejce, pokud nejste vegan, použijte je. Ano, používám také bílou mouku.
VymazatNa trhu je je okrem obyčajnej a pikantnej hrašky, aj hraška vanilková. Používate do pečenia klasickú, alebo túto voňavú vanilkovú? Už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou, že by som ju skúsila...
VymazatVanilkovou Hrašku jsem zatím nikde neviděla, používám výhradně Hrašku na zahušťování.
VymazatDěkuji za skvělý recept, hned vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDobrý den, mohu se zeptat.. nechybí v těstě nějaké kypřidlo - droždí, prášek do pečiva?
OdpovědětVymazatDěkuji.
Nechybí :)
VymazatDobry den, ked mam doma makovu muku, mozem pouzit aj tu do receptu? namiesto maku alebo v inom pomere s bielou mukou? Dakujem :)
OdpovědětVymazatBohužel neznám makovou mouku, to je jen namletý mák nebo s něčím promíchaný?
VymazatTak vzadu na etikete je uvedene: 100% bio mak. cize ano, je to cisty mak, len uplne na jemno pomlety.. :)
VymazatAha, no tak v poměru 1:1 :)
VymazatDobrý den, vynikající:)
OdpovědětVymazat