RÝŽE S PÓRKEM A TEMPEHEM

Velmi jednoduché a zároveň chutné rizoto, doporučuji.
Dva velké pórky pokrájíme na kolečka, 250 g tempehu na malé kostičky. V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme pórek a tempeh, okořeníme lžičkou Koření na rýži mistra Wonga (prodává Sonnentor) a opékáme deset minut na středním plameni za častého míchání. Propláchneme 450 g rýže basmati, přidáme ji do hrnce, vmícháme 200 g kukuřice, osolíme a zalijeme 800 ml horkého zeleninového vývaru nebo vody. Dobře promícháme, zprudka přivedeme k varu, zmírníme teplotu na minimum a necháme dvacet minut dusit pod pokličkou.


5 komentářů:

  1. Evi,můžu se zeptat,koupila jsem si seitánky.Myslíte,že se dají použít třeba místo tempehu nebo tofu ve Vašich receptech :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vůbec nekupuju, takže nevím, ale proč ne, za pokus to stojí :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Já je koupila,že zkusím Vaší rajskou,tak zrovna přemýšlím,co s tím zbytkem potom :-)Je těžký vybrat,když všechno je tak dobrý :-)DĚKUJU Evi a přeju krásnou neděli :-)

    OdpovědětVymazat