SÁČKY NA PEČIVO A ZELENINU

Plastové sáčky nám už lezou krkem. Ačkoliv poctivě třídíme odpad, nemáme jistotu, že se vytříděný plast nakonec skutečně zrecykluje a neskončí na skládce nebo ve spalovně. Dcera Bára ušila tedy ze staré záclony sáčky, které jsou lehké, skladné, pratelné a průsvitné a snadno je můžete nosit v kabelce a pečivo, zeleninu a ovoce v obchodě dávat do nich místo do obligátních mikrotenových sáčků. Doufám, že alespoň někoho z vás inspirujeme a zkusíte to také. Dokonce věřím, že mnoho z vás to už dávno tak dělá :)
:)Bára k tomu ještě nakreslila srozumitelný návod, jak na to.


18 komentářů:

  1. Já si minulý týden dva sáčky objednala a už jsem s nimi i byla nakupovat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Používám bavlněné sáčky, síťované i plné, mají velký ohlas u prodavaček, převážně kladný :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ... super nápad, záclon máme hodně. Děkuji.
    Pohodové dny
    Miluška

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Evičko, o víkendu jsem starou záclonu vyprala a už se těším až z ní vytvořím sáčky. I přítel se těší, až nebude muset v obchodě brát ty mikrotenové :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chcela som ušiť nejaké bavlnené - chystám sa na to už dlho... Toto je super nápad, stará záclona sa určite nájde. Ďakujeme za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. Chcela som ušiť nejaké bavlnené - chystám sa na to už dlho... Toto je super nápad, stará záclona sa určite nájde. Ďakujeme za tip!

    OdpovědětVymazat
  7. A zrovna v pondělí si můj synátor odvezl do Prahy první tři sáčky, a tak zítra bude na Jiřáku za hvězdu... šila jsem také ze záclonoviny, před časem jsem dostala takové ty vzorníky, co mají v obchodě, když prodávají záclony na objednávku... Hezké podzimní dny, Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluju, hlavně k šikovné dcerce!já se na pytlíky chystám už neskutečně dlouho a pořád nejsou a než by je ušila Róza to bych si ještě počkala, takže musím jít do sebe :-)

    OdpovědětVymazat
  9. to je geniální nápad a hezky zpracovaný ilustrací. šikovná Bára, jakož i maminka, jak zde často vidíme...už hledám záclonu.
    ze srdce děkuji, tohle mi vážně udělalo radost.

    OdpovědětVymazat
  10. to je geniální nápad a hezky zpracovaný ilustrací. šikovná Bára, jakož i maminka, jak zde často vidíme...už hledám záclonu.
    ze srdce děkuji, tohle mi vážně udělalo radost.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Já látkovým pytlíčkům propadla natolik, že jsem je začala nejen šít, ale i šířit dál do světa. Za tu dobu jsem přišla na to, že nejsou jen na nákupy, ale využijí se v mnoha dalších oblastech, třeba jako mnohorázové obaly na dárky, při cestování, při procházkách přírodou... Prodavači na ně také reagují ve velké většině pozitivně, takže nezbývá než doufat, že látkových pytlíčků bude mezi lidmi přibývat na úkor těch plastových...

    OdpovědětVymazat
  13. super nápad, já už na nákupy používám jen látkové tašky, igelitky přímo nesnáším, našiji si ještě pytličky na ovoce a pečivo

    OdpovědětVymazat
  14. Presne tak aj ja pouzivam len bavlnene a zaclonky ...rada recyklujem vsetko co sa da 😉

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, my také rádi recyklujeme ale třeba maso rádi dusíme v takových těch věcech, co jsou v obchodech jako pe sáčky . Zatím se nám nepodařilo nahradit to ničím jiným... Jinak bychom je už dávno nepoužívali :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za tip jsem nevěděla, že jo to až tak jednoduché si ušít takové praktické sáčky na pečivo, ovoce či zeleninu. Já už sem si sáčky vždy koupila tady, kdybych věděla, že se dají tak snadné ušít třeba z nějaké prodyšné látky, třeba záclony nebo nějaké síťoviny tak by si je ušila taky sama, ale nemám doma šicí stroj, takže bych se musela zastavit asi u kámošky.

    OdpovědětVymazat
  17. To je super nápad. Já bych si takové pytlíky také vyrobila, akorát doma nemáme záclony. Máme na všech oknech žaluzie z Pramos, ale podobné pytlíky na zeleninu a ovoce mám taky. Jen jsem si je koupila přímo v obchodě. Je to skvělá věc, jak tolik nespotřebovávat ty igelitové, které se stejně hned roztrhnou :-) .

    OdpovědětVymazat