Kilo oloupaných brambor nastrouháme nahrubo a promícháme se 40 ml oleje, solí a pepřem. Klademe na rozpálený olej do pánve a po obou stranách smažíme dozlatova. Placky se špatně otáčí, ale když se trochu rozsypou, nic se neděje, na chuti jim to neubere. Hotové placky necháme odmastit na ubrousku. Podáváme s kedlubnovým zelím: Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 600 g oloupané kedlubny nastrouhané nahrubo, osolíme, okmínujeme, podlijeme asi 100 ml vody a dusíme doměkka pod pokličkou. Zaprášíme lžící hladké kukuřičné mouky, popřípadě ještě trochu naředíme vodou, dobře promícháme a krátce povaříme. Odstavíme a dochutíme špaldovým sirupem (nebo cukrem) a jablečným octem.
Je to opravdu velká dobrota!
Dobrý den,díky za všechny skvělé recepty. Rád bych se zeptal, jestli jde něčím nahradit kukuřičná mouka?
OdpovědětVymazatDobrý den, ano, obyčejnou hladkou bílou pšeničnou moukou.
Vymazat