V míse promícháme 600 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, lžičku koření na pizzu, 5 lžiček instantního droždí a strouhanou kůru z poloviny bio citrónu.
Do mixéru vložíme 280 g černých oliv, 240 ml teplé vody, 60 ml olivového oleje, 1 lžíci agávového sirupu, šťávu z půlky citrónu, 2 stroužky česneku a lžíci ostré hořčice. Rozmixujeme dohladka a vlijeme k mouce. Zamícháme, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidáme mouku. Vrátíme do mísy, potřeme olejem a necháme v teple hodinu kynout.
Vykynuté těsto prohněteme na vále, rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého upleteme housku. Pletýnky narovnáme na dva plechy vyložené pečicím papírem, vložíme do mikrotenových tašek a necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme teplou vodou a posypeme hrubou solí a kořením na pizzu. Pečeme při 200 stupních dozlatova asi 25 – 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou.
Recept se mi líbí, vyzkouším určitě.
OdpovědětVymazatDíky.
Alena