V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 2 vrchovaté lžičky sušeného droždí, 4 lžičky matcha čaje, 3 lžíce oleje, 2 lžičky agávového sirupu a 150 g vlažného mandlového mléka. Zpracujeme pružné hladké těsto, které necháme v zakryté míse hodinu kynout. Vykynuté těsto prohněteme na vále, rozdělíme na 6 stejných dílů a z nich vyválíme trojúhelníky. Do středu každého trojúhelníku dáme 10 g bezmléčné čokolády, zatočíme a pečeme na plechu s pečicím papírem při 200 stupních asi 25 minut dozlatova.
V misce rozmícháme dohladka 60 g moučkového cukru a dvě lžičky mandlového mléka a rohlíčky ozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat