Inspirace pochází od pana doktora Dahlkeho.
V míse rukama rychle prohněteme 40 g změklého Alsanu (rostlinný bio margarín), 30 g moučkového cukru, lžičku mleté vanilky, špetku soli, 100 g hladké bílé mouky, 50 g celozrnné špaldové mouky a 4 lžíce studené vody. Vzniklé těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vtlačíme je prsty do dobře vymazaných formiček na malé dortíčky. Propícháme je vidličkou a prozatím odložíme stranou
Metličkou rozšleháme 20 g rozehřátého Alsanu, 150 ml mandlové smetany, 50 g agávového sirupu, lžičku mleté vanilky, špetku soli, kůru z jednoho bio citrónu, 70 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí a půl lžičky kypřicího prášku. Vzniklý krém rozdělíme do formiček a poklademe jahodami čerstvými či zmrzlými. Do jednoho košíčku přijdou tři až čtyři jahody.
Pečeme při 200 stupních 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat