Extra vábně to nevypadá, ale je to skvělé!
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vsypeme nakrájený pórek a pár minut opékáme, dokud nezměkne. Oloupeme a na kostičky nakrájíme kilo brambor a přidáme je do pánve. Po nějaké chvíli, jakmile se začnou brambory připalovat, vlijeme horkou vodu, aby brambory zakrývala, přiklopíme a dusíme asi 12 minut. Nakrájíme 300 g kapusty a přidáme je k bramborám. Osolíme a vaříme ještě 10 minut. Přebytečnou vodu slijeme, vmícháme čerstvě mletý pepř a muškátový oříšek, 60 ml rostlinného mléka (například ovesného), lžíci oleje a utřený stroužek česneku. Vrátíme na plotnu a necháme projít varem. Můžeme rozmačkat, ale já mám raději, když brambory zůstanou vcelku.
na talíři zdobíme rostlinou „slaninou“: Uvaříme 80 g sušeného sojového masa (lze použít i seitan) ve vodě se shoyu, paprikou a sypkým bujónem doměkka. Vychladlé rozmixujeme nahrubo a promícháme se dvěma utřenými stroužky česneku, 4 lžícemi oleje, lžičkou agávového sirupu, solí, pepřem, 70 g rajského protlaku, 50 g strouhanky a 25 g lahůdkového droždí. Mokrýma rukama tvarujeme plátky „slaniny“, které pečeme při vyšší teplotě na plechu vyloženém pečicím papírem dohněda.
Je to opravdu skvělé,musím potvrdit.Zrovna jsem dojedla a nemělo to chybu :-)!!!!
OdpovědětVymazat