Skvělá příloha ke karbanátkům.
Kilo brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hluboké, větší pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm po lžičce tlučeného koriandru a kmínu. Vsypeme brambory a deset minut za občasného promíchání opékáme. Osolíme, okořeníme lžičkou kurkumy a trochu podlijeme, ne moc, jen aby se brambory nepřipalovaly. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, občas promícháme. Zjemníme 200 ml ovesné smetany (pěkně pokrm zahustí), vmícháme stroužek utřeného česneku a tři vrchovaté lžíce sekaného kopru. Okyselíme mangovým práškem (pokud jej nemáme, musíme vzít zavděk citrónem nebo jablečným octem). Prohřejeme a podáváme.
Velmi chuťově vyladěná příloha! K bramborám jsem navíc přidala batáty a růžičkovou kapustu a i bez česneku, který špatně trávím, jsem si moc pochutnala :-)
OdpovědětVymazat