Asi všichni známe dýňovou kaši, uděláme ji úplně snadno tak, že neoloupanou dýni hokaido zbavenou semen nakrájíme na kostky a se stejným množstvím brambor vložíme do hrnce, osolíme, okmínujeme a vaříme ve vodě stejně, jako vaříme brambory. Slijeme, ale ne zcela, trochu vody necháme, přidáme lžíci dobrého oleje a trochu rostlinné smetany a rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Poprvé v životě jsem ochutnala veganský výrobek Goody Foody, je to něco jako seitan, takže klidně místo něj použijte ten.
Takže: 150 g Goody Foody (nebo seitanu) nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáčku spolu s půl kilem nakrájených hub, cibulí, solí, kmínem a 2 lžícemi rostlinného másla nebo oleje. Pečeme při 200 stupních bez pokličky asi půl hodiny, dokud nejsou houby dobře upečené, občas promícháme. Houbovou směs vrstvíme na dýňovou kaši. Výtečné je k tomu něco kyselého.
Výborná je taky dýňovojáhlová kaše s troškou ghí.
OdpovědětVymazat