Nejlepší jsou v den upečení, pokud si nejste jisti, že je sníte, udělejte je z poloviční dávky. Nebo je můžete druhý den rozpéct.
V míse promícháme půl kila polohrubé mouky, 300 g celozrnné špaldové mouky, sůl, 1 balení instantního droždí (10 g), sušenou bazalku a oregano, 50 g pokrájených sušených rajčat naložených v oleji a 4 – 5 lžic oleje z naložených rajčat. Nakonec vmícháme 400 ml vlažné vody a vyklopíme na vál, kde rukama důkladně zpracujeme pružné těsto. Vrátíme do mísy, zakryjeme ubrouskem a necháme v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 16 stejných dílů a z každého upleteme housku. Na plechu vyloženém pečicím papírem necháme 15 minut dokynout, potřeme teplou vodou a posypeme bylinkovou solí. Pečeme při 200 stupních dorůžova, trvá to asi půl hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat