Čtyři červené řepy očistíme, pokud je to nutné, tak i oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme metličkou nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho bio citrónu, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu, sůl a čerstvě mletý pepř. Promícháme s řepou a necháme přes noc v chladničce uležet. Druhý den před podáváním vmícháme svazek rukoly.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S RUKOLOU
V naší rodině chutnal jen mně, ale já jsem nekritický milovník rukoly a červená řepa mi nevadí. Takže než ho zkusíte, ujistěte se, že ho nebudete jíst sami 
Čtyři červené řepy očistíme, pokud je to nutné, tak i oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme metličkou nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho bio citrónu, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu, sůl a čerstvě mletý pepř. Promícháme s řepou a necháme přes noc v chladničce uležet. Druhý den před podáváním vmícháme svazek rukoly.
Čtyři červené řepy očistíme, pokud je to nutné, tak i oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme metličkou nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho bio citrónu, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu, sůl a čerstvě mletý pepř. Promícháme s řepou a necháme přes noc v chladničce uležet. Druhý den před podáváním vmícháme svazek rukoly.
Štítky:
Červená řepa,
rukola,
Saláty,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Jsem rovněž nekritický milovník rukoly i červené řepy a jsem si zcela jista, že bych tento salát jedla sama... I tak ho ale připravím, už se mi sbíhají sliny... ;-)
OdpovědětVymazat