ZAPEČENÁ JABLKA

600 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek nakrájíme na kostičky a nasypeme je do kokosovým tukem vymaštěné zapékací misky. Vmícháme dvě lžíce rumu, dvě lžíce rýžového sirupu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů půl hodiny.
Mezitím v misce promícháme 60 g celozrnné špaldové mouky, 40 g ovesných vloček, 50 g rapadury (nebo cukru), špetku soli, ½ lžičky mleté vanilky, ½ lžičky skořice a ½ lžičky jedlé sody. Postupně prsty zapracujeme 3 vrchovaté lžíce arašídového másla, 30 ml arašídového oleje, 30 ml rostlinného mléka nebo vody a 50 g hrozinek. Směs rozdrobíme na předpečená jablka, vrátíme je do trouby a ještě 15 minut dopečeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat