MAKARÓNY S OŘECHOVOU OMÁČKOU

Vlašské ořechy jako základ spolu s cibulí dodají nevídanou chuť omáčkám, ale i polévkám.
Deset až dvanáct sušených rajčat na hodinu namočíme do teplé vody, vymačkáme a nakrájíme na proužky. V v hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme 100 g umletých vlašských ořechů a chvíli společně opékáme. Vmícháme jednu najemno nastrouhanou mrkev, sušená rajčata a 200 g na kostičky nakrájeného mandlového tofu (je koupené v DM drogerii, ale lze použít i jiné, například uzené tofu). Mícháme, dokud se směs nezačne přichytávat ke dnu a přidáme 400 g oloupaných a nakrájených rajčat (můžeme použít rajčata z plechovky). Osolíme, podlijeme sběračkou vody a dusíme 5 – 10 minut. Podáváme se semolinovými makarony.


Žádné komentáře:

Okomentovat