ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S FAZOLKAMI

Chutná klasika pro milovníky těstovin.
Zbyl mi kousek domácího seitanu a přemýšlela jsem, jak jej zužitkovat. Miluju fazolky a vlašské ořechy a pořebovala jsem něco jednoduchého, abych nemusela stát celé dopoledne u plotny. Výsledek mě mile překvapil 
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Nakrájíme na kostičky 160 g seitanu a nahrubo nasekáme 100 g předem namočených a propláchnutých vlašských ořechů. Oboje přidáme do pánve, osolíme, okořeníme pepřem, dobromyslí a bazalkou a deset minut za občasného promíchání opékáme dozlatova.
250 g mražených fazolek vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Uvaříme na skus 300 g semolinových těstovin, promícháme je se seitanovou směsí a fazolkami a přemístíme do olivovým olejem vymaštěného pekáčku. V 200 ml rostlinné smetany rozmícháme sůl, pepř, tři utřené stroužky česneku a dvě lžíce strouhaného veganského sýru a touto směsí zalijeme těstoviny. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. Podáváme se salátem nebo syrovou zeleninou, která by měla být součástí každého jídla.



Žádné komentáře:

Okomentovat