BORŮVKOVÝ KOLÁČ S KAKAOVÝM MÁSLEM

Kakaové máslo je voňavá a zdravá surovina, kterou používám zřídka, ale ráda. Na tenhle božský koláč ho ale škoda rozhodně není! 
V míse promícháme 150 g hladké celozrnné špaldové mouky, 50 g najemno namleté rapadury (nebo moučkového cukru), špetku soli, lžičku mleté vanilky, půl lžičky kypřicího prášku, 40 g rozehřátého kakaového másla a 4 lžíce vody. Těsto prohněteme a necháme v míse pod pokličkou čtvrt hodiny odpočívat.
V nádobě rozšleháme 20 g rozehřátého kakaového másla, 50 g najemno rozemleté rapadury (nebo moučkového cukru), 125 ml kešu smetany (či jiné rostlinné smetany), lžičku čerstvé strouhané citrónové kůry, špetku soli, 50 g mletých kešu oříšků, 70 g hladké celozrnné špaldové mouky, půl lžičky kypřicího prášku a 1 lžíci rumu.
Odpočinuté těsto prsty roztlačíme do vymaštěné koláčové formy (prům. 20 cm) a necháme trochu zvýšené okraje. Korpus naplníme kešu krémem, uhladíme a posypeme 200 g borůvek.
Pečeme při 200 stupních asi 25 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat