300 g hlívy nakrájíme na nudličky a opečeme s kmínem a solí na oleji do křupava. Půl kila bílého zelí nakrájíme na kostičky a v cedníku je spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a v míse promícháme s pórkem nakrájeným na tenké nudličky a hlívou. Spojíme zálivkou: 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžička agávového sirupu (či jiného sladidla), 1 lžíce Shoyu, sůl, pepř, mletý zázvor a chilli. Promícháme a necháme odležet.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ZELNÝ SALÁT S HLÍVOU
Skvělý salát s orientálním šmakem 
300 g hlívy nakrájíme na nudličky a opečeme s kmínem a solí na oleji do křupava. Půl kila bílého zelí nakrájíme na kostičky a v cedníku je spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a v míse promícháme s pórkem nakrájeným na tenké nudličky a hlívou. Spojíme zálivkou: 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžička agávového sirupu (či jiného sladidla), 1 lžíce Shoyu, sůl, pepř, mletý zázvor a chilli. Promícháme a necháme odležet.
300 g hlívy nakrájíme na nudličky a opečeme s kmínem a solí na oleji do křupava. Půl kila bílého zelí nakrájíme na kostičky a v cedníku je spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a v míse promícháme s pórkem nakrájeným na tenké nudličky a hlívou. Spojíme zálivkou: 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžička agávového sirupu (či jiného sladidla), 1 lžíce Shoyu, sůl, pepř, mletý zázvor a chilli. Promícháme a necháme odležet.
Štítky:
hlíva ústřičná,
Pórek,
Saláty,
vegan,
zelí
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat