INDICKÁ OMÁČKA S KOŘENOVOU ZELENINOU

Výborná omáčka pro fanoušky Indie, ještě lepší je s indickými plackami.
Večer předem namočíme 250 g cizrny a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. 
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, okořeníme po lžičce garam masaly, drceného koriandru a římského kmínu a půl lžičkou kurkumy. Necháme rozvonět a vmícháme najemno nastrouhanou jednu velkou mrkev a půlku celeru. Pět minut opékáme společně, osolíme, přidáme dvě lžíce rajského protlaku, zalijeme 500 ml horké vody, přiklopíme a dusíme 30 minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme, zjemníme 300 ml rostlinné smetany a 4 lžícemi sojového jogurtu. Nakonec vmícháme 200 g mraženého či čerstvého hrášku, uvařenou scezenou cizrnu a necháme krátce provařit. Podáváme s dušenou rýží nebo plackami.


1 komentář: