ČOČKOVÁ OMÁČKA

Rychlá a moc dobrá omáčka, která je navíc zdravá. Je vhodná nejen k těstovinám, ale výtečně chutná i k pečené zelenině nebo bramborovým plackám.
Nejméně na hodinu, ale raději na delší dobu, namočíme asi deset sušených rajčat. Změklá rajčata propláchneme a nakrájíme na nudličky. Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou červenou cibuli a pórek (kousek si necháme na ozdobu), vmícháme 150 g propláchnuté červené čočky, osolíme a zalijeme 500 ml zeleninového vývaru (nebo vody). Vaříme 20 minut, zalijeme 200 ml rostlinné smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme pokrájená sušená rajčata a pět minut povaříme. Uvaříme půl kila semolinových těstovin a promícháme je s hotovou omáčkou. Na talíři sypeme syrovým pórkem.


Žádné komentáře:

Okomentovat